Takımlar Arası Engeller Nasıl Kaldırılabilir

Endüstriyel İşletmelerde Takımlar Arası İşbirliğini Arttıracak Yöntemler

Endüstriyel İşletmelerde Takım Olma Duygusunu Negatif Etkileyen Faktörler

Bir üretim ortamında, operasyonlar, bakım, yönetim ve yönetim dışı personel arasındaki iletişim yollarını tıkayan birçok engel olabilmektedir. Örneğin üretim ekipmanları arızalandığında operatörler bakım ekiplerini ve bakım ekipleri operatörleri suçlayabilir. Çoğu durumda, operatörler yalnızca bakıma ait ekipmanı çalıştırdıklarını düşünmektedirler. Bakım ekipleri ise görevlerinin yalnızca ekipmanda bir sorun oluştuğunda sorun gidermek olduğuna inanmaktadırlar. Yöneticiler ve yönetici olmayan personel arasında da benzer bakış açıları mevcuttur. Birçok yönetici, görev yerlerinin ofisleri olduğunu düşünürler. Ofislerinde gerekli raporları oluşturur, personel değerlendirmeleri yapar ve saha yönetimini denetler. Bu arada, yönetici olmayanlar, yöneticilerin çoğunun sürekli ofislerinde olmaları ve fabrika personeli ile etkileşime girmemeleri nedeniyle operasyonlara uzak olduğunu düşünürler. Bu durum takım olma duygusunu negatif olarak etkilemektedir.

Takımlar Arası Engeller Nasıl Kaldırılabilir?

Çözüm ise departmanlar arasındaki engelleri kaldırmak ve tüm çalışanların katıldığı, sahiplenme hissettiği, sorumluluk aldığı ve ortak işyeri hedefleri doğrultusunda çalıştığı bir ortam yaratmaktır. Bu ortam, verimliğinin ve genel ekipman etkinliğinin (OEE) artmasını ve daha uyumlu bir çalışma ortamı oluşmasını sağlayacaktır.

Wonderware Türkiye çözümlerimizden Teamwork endüstriyel kuruluşların, bulut üzerinden yetenekleri geliştirme, bilgi paylaşımı ve işbirliği yönetimi uygulamalarını sağlamaktadır. Eğitim videoları, dijital kayıt defteri veya çalışanları yardım taleplerini yönetirken işletmelerin deneyimlediği geleneksel eğitim ve bilgi saklama zorluklarına büyük ölçüde çözüm sunmaktadır.

Çalışanlar Teamwork üzerinden görevleriyle ilgili açıklayıcı videolara, eğitim kılavuzlarına, çalışma talimatlarına ve diğer dijital bilgilere erişmek için tabletleri de kullanabilmektedirler. Wonderware Türkiye | AVEVA Teamwork, HMI / SCADA, CMMS, ERP, MES, QMS, LMS ve daha fazlası gibi geniş bir endüstriyel sistem yelpazesine bağlanabilmektedir.

Tüm bu özellikleri ile Teamwork işletmede işbirliğini ve bilgi paylaşımını geliştirmekte çalışanları görevlerini daha etkili bir şekilde yapmaları için ihtiyaç duydukları bilgi ve dijital kaynaklarla güçlendirmektedir.

Tesis çalışanları eğitimlerini dijital olarak aldıklarında, beceri gelişimlerini gerçek zamanlı olarak görebilirler ve doğrudan iş istasyonlarında öğrenebilirler. Bu sayede çalışanların daha bağımsız olmaları, daha verimli ve etkili bir şekilde öğrenmeleri sağlanmaktadır.

Yönetim ise çalışanlara dijital olarak bağlandığında, becerilerini gerçek zamanlı olarak görebilmektedirler. Bu, yönetimi daha stratejik olma ve daha zamanında kararlar alma konusunda güçlendirmektedir.

Çalışanlar ve yönetim dijital olarak birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişim kurup işbirliği yapabildiklerinde, kurumsal know-how belgelenebilir ve kuruluşun küresel operasyonları arasında herkesin yararlanabileceği şekilde paylaşılabilir. Bu, tüm çalışanları sürekli iyileştirmeye katkıda bulunma konusunda güçlendirmekte ve daha güçlü ve daha yüksek performanslı ile organizasyona katkıda bulunmaya sevk etmektedir.

Ayrıca Teamwork sayesinde işletmeler tüm COVID-19 politikalarını, yönergelerini özel bir haber akışıyla hızlı ve kolay erişim için merkezileştirebilmektedir.